Podzimní štrúdlování 20.10.2021

20.10.2021

Realizace projektu: 

1.    Žáci se na začátku projektu seznámí s náplní projektu a poučí o bezpečném chování během projektového dnu.

2.    Rozdělení žáků do pracovních skupin.

3.    Sběr, třídění a prodej jablek. Každá skupina si prodejem jablek vydělá na nákup surovin, které žáci potřebují na upečení štrúdlu.

4.    Rozdání pracovních složek a vysvětlení dalších úkolů.

5.    Každá skupinka podle receptu vytvoří nákupní seznam potřebných surovin, podle kterého budou moci realizovat nákup.

6.    Nákup ve fiktivní školní prodejně.

7.    Realizace přípravy pokrmu ve skupinách (příprava jablek, těsta, válení těsta, pečení).

8.    Po upečení štrúdlů skupina vypracuje odpovědi na otázky v pracovních listech (finanční gramotnost).

9.    Rozdělení štrúdlu v rámci skupiny.

10. Slohový útvar – popis pracovního postupu.

11. Zhodnocení projektu. 

12. Během projektu proběhla výstava jablek a soutěž o nejkrásnější jablíčko.

 

 

K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.