5.9.2024
Pondělí Polévka hovězí s těstovinou 1a,3, 9
16. 9. Aljašská treska pečená na másle 4,7
Brambory vařené
Okurkový salát
Mošt jablkový
Úterý Polévka hrstková 1a,9
17. 9. Krupicová kaše s máslem a kakaem 1a,7
Nektarinka
Čaj ovocný
Středa Polévka cizrnová 1a,9
18. 9. Vepřový řízek smažený 1a,3,7
Bramborový salát 3,7,9,10
Mléko ovocné 7
Vitamínový nápoj limetkový
Čtvrtek Polévka bramborová 1a,9
19. 9. Kuřecí stehno pečené na pórku a česneku 1a
Krupové rizoto se zel. fazolkami 1c
Mrkvový salát s jablky
Čaj instantní červený
Pátek Polévka drůbková s nudlemi 1a,3,9
20. 9. Hovězí plátek na slanině 1a
Těstoviny vařené 1a,3
Jogurt ovocný 7
Čaj ovocný
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.