7.12.2025
Pondělí PLANETÁRIU
8. 12.
Úterý Polévka drožďová s oves. vločkami 1d,7,9
9. 12. Zapečené špecle s kuřecím masem 1a,3,7,9
Čočkový salát se zeleninou
Jablko
Čaj se sirupem
Středa Polévka krkonošská 1a,3,7
10. 12. Čevabčiči 1a,10
Brambory vařené 7
Zeleninová obloha
Jogurt bílý s ovocem 7
Čaj černý s citrónem
Čtvrtek Polévka bramborová 1a,3,9
11. 12. Špagety s masovou směsí 1a
Koláč borůvkový 1a,3,7
Čaj ovocný
Pátek Polévka vepřová s nudlemi 1a,3,7
12. 12. Květák s vejci jako mozeček 1a,3,7
Brambory vařené 7
Okurkový salát
Vit. Nápoj pomerančový
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.