3.10.2025
Pondělí Polévka z rybího filé 1a,4,9
6. 10. Špagety s masovou směsí 1a
Sýr tvrdý strouhaný 7
Kefír 7
Voda s citrónem
Úterý Polévka gulášová 1a
7. 10. Koláče moravské 1a,3,7
Pomeranč
Kakao 7
Čaj ovocný
Středa Polévka kmínová s vejcem 1a,3, 9
8. 10. Vepřový vrabec 1a
Zelí hlávkové dušené 1a
Bramborové knedlíky 1a
Jogurt ovocný 7
Čaj instantní černý
Čtvrtek Polévka milánská z mletého masa 1a,9
9. 10. Květák smažený 1a,3,7
Tatarská omáčka 10, 7
Brambory vařené
Okurkový salát
Vit. Nápoj pomerančový
Pátek Polévka rybí s hrachem 1a,4,7,9
10. 10. Guláš segedínský 1a,7
Houskové knedlíky 1a,3,7
Pudink s ovocem 7
Voda se sirupem
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.