2.11.2025
Pondělí Polévka cizrnová
3. 11. Špagety s masovou směsí 1,6,7
Sýr tvrdý strouhaný 7
Jablko
Čaj instantní černý
Úterý Polévka hovězí s těstovinou 1a,9
4. 11. Hovězí pečeně na slanině 1a
Bulgur 1a
Ovocný salát s jogurtem 7
Vitamínový nápoj višňový
Středa Polévka zeleninová s jáhlami 9
5. 11. Kuře pečené ala kachna 1a
Zelí kysané dušené 1a
Bramborové knedlíky 1a
Přesnídávka ovocná
Voda s citrónem
Čtvrtek Polévka brokolicový krém 1a,7
6. 11. Rybí filé zapečené s pórkem 1a,4,7
Bramborová kaše 7
Zeleninový salát 7
Džus pomerančový
Pátek Polévka boršč 1a,7,9
7. 11. Kaše z ovesných vloček 1d,7
Banán
Čaj ovocný
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.