27.9.2025
Pondělí Polévka vločková 1d,7
29. 9. Koprová omáčka 1a,7
Vejce vařená 7
Přesnídávka ovocná
Čaj ovocný
Úterý Polévka krupková se zeleninou 1c,9
30. 9. Bratislavské vepřové plecko 1a,7,9
Těstoviny vařené 1a
Jablko
Čaj instantní červený
Středa Polévka drůbková s rýží 9
1. 10. Hrachová kaše s cibulkou 1a
Salám opečený
Okurka kyselá
Mléko 7
Vitamínový nápoj
Čtvrtek Polévka pórková s vejci 1a,3,9
2. 10. Holandský řízek 1a,3,7
Bramborová kaše 7
Mrkvový salát s ananasem
Mošt ovocný
Pátek Polévka čočková 1a
3. 10. Žemlovka s jablky a tvarohem 1a,3,7
Pomeranč
Mléko 7
Čaj se sirupem
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.