22.6.2025
Pondělí Polévka frankfurtská s bramborem 1a,7
23. 6. Tvarohové knedlíky s ovocným přelivem 1a,3,7
Banán
Čaj ovocný
Úterý Polévka z hlávkového zelí 1a,7
24. 6. Kuřecí rarášci 1a,3,7,10
Brambory vařené
Jogurtový dresing 3,7,10
Čaj inst. černý
Středa Polévka kmínová s houskou 1a,3,9
25. 6. Koprová omáčka 1a,7
Vejce vařená 7
Houskové knedlíky 1a,3,7
Oplatka müsli
Džus pomerančový
Čtvrtek Polévka čočková 1a,9
26. 6. Kuře na paprice 1a,7
Těstoviny vařené 1a
Koláč borůvkový 1a,3,7
Čaj ovocný
Pátek OBĚD ZRUŠEN
27. 6.
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.