21.4.2025
Pondělí Svátek
21. 4.
Úterý Polévka čočková 1a,9
22. 4. Vepřový perkelt 1a
Těstoviny vařené 1a
Mrkev syrová
Voda se sirupem
Středa Polévka hovězí se zeleninovým svítkem 1a,3,7,9
23. 4. Švédské masové kuličky v omáčce 1a,3,7
Hrášek zelený dušený
Bramborová kaše 7
Mošt ovocný
Čtvrtek Polévka celerová 1a,7,9
24. 4. Hovězí pečeně znojemská1a
Rýže dušená
Jogurt bílý s ovocem 7
Čaj instantní červený
Pátek Polévka drůbková s nudlemi 1a,9
25. 4. Rybí filé pečené na česneku 1a,4
Brambory vařené 7
Salát celerový s mrkví 7
Čaj ovocný
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.