19.1.2025
Pondělí Polévka slepičí s rýží 9
20. 1. Hrachová kaše s cibulkou 1a
Salám opečený
Zelný salát
Čaj ovocný
Úterý Polévka z hlávkového zelí 1a,3,9
21. 1. Těstovinový salát s tuňákem 1a,4
Pečivo 1a,b,c,7
Banán
Vit. nápoj švestkový
Středa Polévka rybí 1a,4
22. 1. Kapustové karbanátky 1a,3,7
Bramborová kaše 7
Mrkvový salát s ananasem
Mléko 7
Čaj ovocný
Čtvrtek Polévka čočková 1a
23. 1. Kuře pečené v americké
marinádě (kečup, oregano, hořčice, česnek) 1a,10
Rýže dušená
Salát z čínského zelí
Džus ovocný
Pátek Pol. kmínová se smaž. hráškem1a,9
24. 1. Bramb. knedlíky plněné uzeným masem 1a
Zelí kysané dušené 1a
Jogurt ovocný 7
Čaj inst. černý
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.