Jídelní lístek 17. 2. – 21. 2. 2025

15.2.2025

Pondělí                         Polévka česneková s krupkami 1c,9

17.  2.                                     Vepřový řízek smažený 1a,3,7

                                                Bramborová kaše 7  

                                                Okurka kyselá

                                                Minerálka ochucená                        

                                                

                                                

Úterý                           Polévka hovězí s játrovými noky 1a,3,9

18.  2.                                     Klobása šunková 

                                                Čočka po brněnsku 1a,9 

                                                Zelný salát

                                                Vitamínový nápoj pomerančový

                                                                                                                       

Středa                          Polévka zeleninová 1a,7,9

19.  2.                                     Špagety s masovou směsí 1a 

                                                Pomeranč

                                                Čaj instantní černý

                                                                                                          

                                                                                                                        

Čtvrtek                        Polévka krupicová s vejcem 1a,3,9

20.  2.                                     Květák s vejci jako mozeček 1a,3,7

                                                Brambory vařené 7   

                                                Okurkový salát

                                                Voda se sirupem                              

 

Pátek                           Polévka hrachová 1a

21.  2.                                     Halušky s kuřecím masem 1a 

                                                Přesnídávka ovocná

                                                Mléko

                                                Čaj instantní rybízový

                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                              Dobrou chuť            

                                                                                                    Změna jídelníčku vyhrazena

 

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování

dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

 

1. Obiloviny obsahující lepek

 ( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. Mléko a výrobky z něj

8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

Způsob značení alergenů:

Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen  dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.

Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní

složkou a má pouze funkci informační.

 

 

K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.