15.2.2025
Pondělí Polévka česneková s krupkami 1c,9
17. 2. Vepřový řízek smažený 1a,3,7
Bramborová kaše 7
Okurka kyselá
Minerálka ochucená
Úterý Polévka hovězí s játrovými noky 1a,3,9
18. 2. Klobása šunková
Čočka po brněnsku 1a,9
Zelný salát
Vitamínový nápoj pomerančový
Středa Polévka zeleninová 1a,7,9
19. 2. Špagety s masovou směsí 1a
Pomeranč
Čaj instantní černý
Čtvrtek Polévka krupicová s vejcem 1a,3,9
20. 2. Květák s vejci jako mozeček 1a,3,7
Brambory vařené 7
Okurkový salát
Voda se sirupem
Pátek Polévka hrachová 1a
21. 2. Halušky s kuřecím masem 1a
Přesnídávka ovocná
Mléko
Čaj instantní rybízový
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.