17.11.2025
Pondělí STÁTNÍ SVÁTEK
17. 11.
Úterý Polévka celerová 1a,7,9
18. 11. Králík pečený na česneku
Chlupaté knedlíky 1a
Zelí hlávkové dušené 1a
Čaj ovocný
Středa Polévka cizrnová 9
19. 11. Guláš segedínský 1a,7
Houskové knedlíky 1a,3,7
Vit. nápoj švestkový
Čtvrtek Polévka dršťková z hlívy ústřičné 1a
20. 11. Rybí filé na kmíně 1a,4,7
Brambory vařené
Kompot
Mléko 7
Čaj instantní černý
Pátek Polévka hovězí se zeleninovým svítkem ,1a,3,9
21. 11. Vejce sázená 3
Hrachová kaše s cibulkou 1a
Salát z kysaného zelí
Vitamínový nápoj
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.