14.12.2025
Pondělí Polévka pórková s kapáním 1a,3,7
15. 12. Bulgurové rizoto s houbami a kuř. masem 1a
Sýr tvrdý strouhaný 7
Řepa červená sterilovaná
Jogurt ovocný 7
Mošt
Úterý Polévka gulášová 1a
16. 12. Krupicová kaše s máslem a kakaem 1a,7
Pomeranč
Čaj instantní červený
Středa Polévka slepičí s rýží 9
17. 12. Hovězí pečeně na česneku1a
Špenát dušený 1a,3,7
Bramborové knedlíky 1a,3
Přesnídávka
Čaj ovocný
Čtvrtek Polévka hovězí s játrovými noky 1a,3,9
18. 12. Masové koule v rajčatové omáčce 1a,9
Těstoviny celozrnné 1a
Banán
Čaj černý s citrónem
Pátek Polévka rybí polská se smetanou 1a,3,7,9
19. 12. Kuře pečené na česneku
Brambory vařené 7
Zelný salát s paprikou
Džus
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.