10.10.2025
Pondělí Polévka hovězí se sýrovým svítkem 1a,3,7
13. 10. Hovězí maso vařené
Rajská omáčka 1a,9
Těstoviny celozrnné 1a
Tvaroh šlehaný s ovocem 7
Čaj ovocný
Úterý Polévka dýňová 1a,7
14. 10. Rybí karbanátky 1a,3,4,7
Bramborová kaše 7
Salát z červeného zelí se zakys. smetanou 3,7
Vitamínový nápoj
Středa Polévka špenátová 1a,3,7
15. 10. Dukátové buchtičky s krémem 1a,3,7
Banán
Čaj černý s citrónem
Čtvrtek Polévka hrachová 1a,7
16. 10. Halušky s kuřecím masem 1a
Perník domácí 1a,3,7
Čaj ovocný
Pátek Polévka jáhlová se zeleninou 1a,9
17. 10. Ražniči na plechu 1a
Brambory vařené
Mrkvový salát s ananasem
Čaj ovocný
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.