11.5.2025
Pondělí Polévka drůbková s nudlemi 1a,3,7
12. 5. Čočka na kyselo 1a
Vejce sázená 3
Salát z kysaného zelí
Chléb1a,b
Mošt
Úterý Pol. hovězí s rýží a hráškem 9
13. 5. Hovězí maso vařené
Rajská omáčka 1a
Těstoviny vařené 1a
Kedlubna
Čaj ovocný
Středa Polévka hrachová 1a
14. 5. Bramborové šišky s mákem 1a,3,7
Mandarinka
Mléko ovocné 7
Čaj černý s citrónem
Čtvrtek Polévka cizrnová 1a,9
15. 5. Vepřový vrabec 1a
Zelí kysané dušené 1a
Chlupaté knedlíky 1a
Přesnídávka ovocná
Voda se sirupem
Pátek Pol. česnečka se sýrem a opeč chlebem 1a,b,3,7,9
16. 5. Rybí karbanátky
Brambory vařené 7
Hlávkový salát
Čaj inst. červený
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.