9.11.2025
Pondělí Polévka hrachová s krutony 1a
10. 11. Čevabčiči 1,7,10
Zeleninová obloha
Brambory vařené 7
Vitamínový nápoj
Úterý Polévka z hlávkového zelí 1a,7
11. 11. Kuře na paprice 1a,7
Těstoviny celozrnné 1a
Džus pomerančový
Středa Polévka koprová kulajda 1a,3,7
12. 11. Srbské rizoto
Sýr tvrdý strouhaný 7
Zelný salát s červenou řepou
Minerálka
Čtvrtek Polévka gulášová 1a
13. 11. Halušky s kuřecím masem 1a
Mrkvový salát s jablky a medem
Čaj se sirupem
Pátek Polévka pórková s kapáním 1a,3,7,9
14. 11. Španělský ptáček rozbalený 1a,3,7
Rýže dušená
Mrkev syrová
Vitamínový nápoj
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.