Jídelní lístek 1. 9. – 5. 9. 2025

27.8.2025

Pondělí                         ------------------------------------------------

1.  9.                                      

                                                

Úterý                           Polévka zeleninová se sýr. kapáním 1a,3,7,9

2.  9.                                       Rizoto z vepřového masa sypané sýrem 7

                                                Řepa červená sterilovaná

                                                Vitamínový nápoj švestkový

                                                

                                                                                                          

Středa                          Polévka hrachová 1a

3.  9.                                       Karbanátky z ml. masa a oves.vloček 1a,1d,3,7

                                                Brambory vařené 7

                                                Salát rajčatový

                                                Voda se sirupem

                                                

Čtvrtek                        Polévka rybí norská 1a,4,7

4.  9.                                       Špagety s masovou směsí 1a

                                                Sýr tvrdý strouhaný 7

                                                Vitamínový nápoj pomerančový

 

Pátek                           Polévka krupicová s vejcem 1a,3,7,9

5.  9.                                       Kuře pečené na zelí 1a

                                                Bramborové knedlíky 1a

                                                Broskev

                                                Čaj ovocný

                                                 

 

                                                                                                                              Dobrou chuť            

                                                                                                    Změna jídelníčku vyhrazena

 

 

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování

dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

 

1. Obiloviny obsahující lepek

 ( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. Mléko a výrobky z něj

8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

Způsob značení alergenů:

Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen  dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.

Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní

složkou a má pouze funkci informační.

 

 

 

 

 

 

 

K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.