27.8.2025
Pondělí ------------------------------------------------
1. 9.
Úterý Polévka zeleninová se sýr. kapáním 1a,3,7,9
2. 9. Rizoto z vepřového masa sypané sýrem 7
Řepa červená sterilovaná
Vitamínový nápoj švestkový
Středa Polévka hrachová 1a
3. 9. Karbanátky z ml. masa a oves.vloček 1a,1d,3,7
Brambory vařené 7
Salát rajčatový
Voda se sirupem
Čtvrtek Polévka rybí norská 1a,4,7
4. 9. Špagety s masovou směsí 1a
Sýr tvrdý strouhaný 7
Vitamínový nápoj pomerančový
Pátek Polévka krupicová s vejcem 1a,3,7,9
5. 9. Kuře pečené na zelí 1a
Bramborové knedlíky 1a
Broskev
Čaj ovocný
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.