Jídelní lístek 1. 12. – 5. 12. 2025
Pondělí Polévka brokolicový krém1a,3,7
1. 12. Kyn. knedlíky povidlové sypané mákem 1a,3,7
Mandarinka
Mléko 7
Čaj černý s citrónem
Úterý Polévka čočková 1a,9
2. 12. Vepřový řízek přírodní 1a,7
Mrkev dušená s hráškem
Brambory vařené 7
Mošt ovocný
Středa Polévka vločková 1d,7,9
3. 12. Hovězí pečeně cikánská 1a
Rýže dušená
Mandarinka
Vit. nápoj pomerančový
Čtvrtek Polévka rajčatová s těstovinou 1a,3,9
4. 12. Kuře po zahradnicku 1a,9
Brambory vařené 7
Mrkvový salát s jablky a celerem 7
Čaj ovocný
Pátek Polévka cibulová s bramborem 1a
5. 12. Vepřová kýta na paprice 1a,7
Těstoviny vařené 1a
Tvaroh šlehaný s ovocem 7
Čaj inst. černý
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.
Pondělí Polévka brokolicový krém1a,3,7
1. 12. Kyn. knedlíky povidlové sypané mákem 1a,3,7
Mandarinka
Mléko 7
Čaj černý s citrónem
Úterý Polévka čočková 1a,9
2. 12. Vepřový řízek přírodní 1a,7
Mrkev dušená s hráškem
Brambory vařené 7
Mošt ovocný
Středa Polévka vločková 1d,7,9
3. 12. Hovězí pečeně cikánská 1a
Rýže dušená
Mandarinka
Vit. nápoj pomerančový
Čtvrtek Polévka rajčatová s těstovinou 1a,3,9
4. 12. Kuře po zahradnicku 1a,9
Brambory vařené 7
Mrkvový salát s jablky a celerem 7
Čaj ovocný
Pátek Polévka cibulová s bramborem 1a
5. 12. Vepřová kýta na paprice 1a,7
Těstoviny vařené 1a
Tvaroh šlehaný s ovocem 7
Čaj inst. černý
Dobrou chuť
Změna jídelníčku vyhrazena
ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek
( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Způsob značení alergenů:
Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.
Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní
složkou a má pouze funkci informační.
v





