Jídelní lístek 1. 12. – 5. 12. 2025

1.12.2025

Pondělí                         Polévka brokolicový krém1a,3,7

1.  12.                                     Kyn. knedlíky povidlové sypané mákem 1a,3,7

                                                Mandarinka

                                                Mléko 7

                                                Čaj  černý s citrónem

                                                

Úterý                           Polévka čočková 1a,9

2.  12.                                     Vepřový řízek přírodní 1a,7

                                                Mrkev dušená s hráškem

                                                Brambory vařené 7

                                                Mošt ovocný

                                                

Středa                          Polévka vločková 1d,7,9

3. 12.                                      Hovězí pečeně cikánská 1a 

                                                Rýže dušená

                                                Mandarinka

                                                Vit. nápoj pomerančový

                                                                                                                       

Čtvrtek                        Polévka rajčatová s těstovinou 1a,3,9

4. 12.                                      Kuře po zahradnicku  1a,9

                                                Brambory vařené 7

                                                Mrkvový salát s jablky a celerem 7

                                                Čaj ovocný

                                                

Pátek                           Polévka cibulová s bramborem 1a

5. 12.                                      Vepřová kýta na paprice 1a,7

                                                Těstoviny vařené 1a

                                                Tvaroh šlehaný s ovocem 7

                                                Čaj inst. černý

                                                 

Dobrou chuť            

                                                                                                    Změna jídelníčku vyhrazena

 

 

 

 

 

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování

dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

 

1. Obiloviny obsahující lepek

 ( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. Mléko a výrobky z něj

8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

Způsob značení alergenů:

Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen  dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.

Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní

složkou a má pouze funkci informační.

Pondělí                         Polévka brokolicový krém1a,3,7

1.  12.                                     Kyn. knedlíky povidlové sypané mákem 1a,3,7

                                                Mandarinka

                                                Mléko 7

                                                Čaj  černý s citrónem

                                                

Úterý                           Polévka čočková 1a,9

2.  12.                                     Vepřový řízek přírodní 1a,7

                                                Mrkev dušená s hráškem

                                                Brambory vařené 7

                                                Mošt ovocný

                                                

Středa                          Polévka vločková 1d,7,9

3. 12.                                      Hovězí pečeně cikánská 1a 

                                                Rýže dušená

                                                Mandarinka

                                                Vit. nápoj pomerančový

                                                                                                                       

Čtvrtek                        Polévka rajčatová s těstovinou 1a,3,9

4. 12.                                      Kuře po zahradnicku  1a,9

                                                Brambory vařené 7

                                                Mrkvový salát s jablky a celerem 7

                                                Čaj ovocný

                                                

Pátek                           Polévka cibulová s bramborem 1a

5. 12.                                      Vepřová kýta na paprice 1a,7

                                                Těstoviny vařené 1a

                                                Tvaroh šlehaný s ovocem 7

                                                Čaj inst. černý

                                                 

Dobrou chuť            

                                                                                                    Změna jídelníčku vyhrazena

 

 

 

 

 

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování

dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

 

1. Obiloviny obsahující lepek

 ( 1a-pšenice, 1b- žito, 1c- ječmen, 1d-oves, 1e-špalda)

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. Mléko a výrobky z něj

8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

Způsob značení alergenů:

Číslo v jídelním lístku označuje příslušný alergen  dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.

Upozorňujeme strávníky, že stravovací provoz je povinen označit vyrobený pokrm alergenní

složkou a má pouze funkci informační.

v

 

 

K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.